Меню
Затвори
Агрион отваря първият електронен магазин за земя в Интернет
13.04.2020 г.

Агрион отваря първият електронен магазин за земя в Интернет

Всеки, който иска да си наеме обработваеми терени, може да го направи от сайта на компанията

Наддаването за плодородна земя под наем и аренда от „Агрион“ започва. Компанията, лидер в управлението на земеделските земи, ще отдава терените чрез опция за изцяло дигитално договаряне с фермери и арендатори.

Дружеството непрекъснато се стреми да въвежда иновативни и справедливи методи за определяне на рентните нива, а сега, в условията на извънредно положение, и безопасна и адекватна алтернатива за наем на земя: дигитална процедура на целия процес– от пълната информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите и договарянето на сделката. На официалния ни сайт, https://www.agrion.bg/services/rental/ всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища. След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2020-2021, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.

Една от причините да се премине на максимално дигитален начин на общуване са мерките за социално дистанциране в условията на  пандемия. Мярката ще намали риска за здравето, както за клиентите на компанията, така и за търговския персонал.

Най-важното, което трябва да кажем на нашите партньори и клиенти е, че „Агрион“ продължава да работи въпреки тежката ситуация с пандемията. За още по-голямо улеснение на фермерите, тази година предлагаме възможност за изцяло дигитален процес по кампанията за отдаване на земя под аренда и наем. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива в „Агрион“ е най-честно и прозрачно.

Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и договорки, а за победител се избира онзи, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.

Наемането на плодородна земя е особено подходящо за млади фермери, които не разполагат с нужните средства за да купят своя собствена или пък имат нужда от първоначално финансиране, за да развият своите стопанства.

Пълните условия за отдаването на земи може да се открият и на националния телефон 08001166.

Преговорите за наемане на земя позволяват на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит в земеделието. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя.

Равните и честни условия за наемане на земи дават възможност на всички участници на пазара да получат за обработване качествена земя и да бъдат по-конкурентноспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони.

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Запитванията от по-малки стопанства, които искат да влязат в нови землища, обаче, се увеличават ежегодно.

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5