Меню
Затвори
Стипендиант на Агрион чупи рекорди в плуването
02.08.2021 г.

Стипендиант на Агрион чупи рекорди в плуването

Стипендиантът на "Агрион" Йосиф Миладинов класира България на финал за първи път от 33 години

Стипендиантът на „Агрион“ Йосиф Миладинов счупи всички национални рекорди на Олимпиадата в Токио. Младият плувец завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай в олимпийския си дебют. 18-годишният българин, който беше най-младият от родните спортисти в японската столица, даде време от 51.49 секунди.
Това беше първи финал за български плувец в историята при мъжете от такъв форум и първи за родината ни от Сеул 1988 година, когато Таня Богомилова печели олимпийската титла на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева е втора на 100 метра бруст и трета на 200 метра бруст.

Миладинов стана стипендиант на най-голямата компания за управление не замеделски активи „Агрион“ през миналата година, като част от наградата му „Спортист на годината“ в града под тепетата.
Тази помощ дойде в изключително важен момент, когато трябва да тренираме за най-голямото професионално предизвикатество пред Йосиф – Олимпиадата в Токио“, сподели тогава баща му Милен Миладинов.
Семейството в момента живее в Швейцария, младият ни плувец няма спонсори и разчита само на спестяванията на фамилията, за да се готви за Игрите.

Призьорът на „Агрион“ е един от най-блестящите таланти на България в плуването. Едва 16-годишен, той е първият българин с плуване на 100 метра бътерфлай за под 52 сек. - 51,91 сек.

Йосиф Миладинов е роден в Пловдив, а първата му треньорка е Славяна Раденкова в местния ЖПК "Младост 91". После продължава при първия българин, плувал на европейски финал - Стефан Георгиев. През есента на 2014 г. семейството му се мести в германския град Ерфурт. "Там продължих да печеля състезания и разбрах, че наистина съм добър. Все пак в България живеят 7 милиона души, а в Германия - 70 милиона. Това е нещо ново, чувството е съвсем различно" – споделя младият плувен талант.

През последната година Миладинов живее в северния швейцарски град Устер и плува за един от най-добрите тимове в страната - "Вализелен". Тренира под ръководството на изтъкнатия специалист Жерар Мьорланд в групата на спринтьорите.

Фирмената философия на „Агрион“ споделя общите ценности между бизнеса и спорта -  лидерство, постоянство и упоритост. Благодарение на тях, компанията се доказа като безспорен лидер на пазара на земеделски земи
 

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5