Меню
Затвори
Изрядни документи и реални претенции гарантират изгодна продажбa
11.06.2024 г.

Изрядни документи и реални претенции гарантират изгодна продажбa

За да се случи това, не е нужна магия. Достатъчно е да имате перфектния комплект документи и реална представа за колко искате да я продадете, съветват брокерите на най-голямата земеделска компания „Агрион“.

Първото и най-важно условие е да имате правилния набор от документи. Според това как сте получили имота, те могат да бъдат решение за възстановяване на правото на собствеността върху земеделските земи, нотариален акт за покупко-продажба, замяна или дарение, констативен нотариален акт за собственост върху земеделски земи. Ако разполагате с договори или съдебни решения за делба, приложете ги в общия пакет, съветват специалистите.

След като съберете всичко, можете да набавите и останалите документи, които са ви нужни за сделката – удостоверения за наследници, при починал собственик, скици, удостоверения за характеристики за имот,  данъчни оценки.

Дори да сте няколко собственици, не се притеснявайте, продажбата може да се случи от всички, но и да се извърши разпореждане с идеална част само от един или от няколко съсобственици.

Важна подробност е да нямате тежести върху земята – например да не е ипотекиран в банка, да няма  възбрана от съдебен изпълнител, да не е учредено право на ползване върху имота, коментират експертите на „Агрион“

Внимавайте с договорите с арендатори - ако сте отдали земята си за дълъг период от време, няма как да я продадете на изгодна цена. Не без значение са и останалите характеристики на имота - като право на преминаване или прокарване, както и други ограничения, предупреждават от най-голямата компания за управление на поземлена собственост.

Имайте реална преценка за цената на земята ви. Ако искате прекалено много пари, шансът да се стигне до сделка е почти нулев. Причината е, че земята е актив, от който трябва да се печели. Когато стойността е прекалено висока, от нея не могат да спечелят нито земеделците, които я използват за производство, нито тези, които искат да я отдават под наем.

Ако не сте сигурни във всички тези стъпки, по-добре е да потърсите помощ от специализирана компания като „Агрион“. Дружеството може да помогне със всичко, включително и с изваждането на нужните документи, абсолютно безплатно.

Компанията предлага напълно безплатно оценка на вашата земя и безценни юридически съвети как може да се стигне до сделка.

Това може да се случи през сайта на „Агрион“ - https://www.agrion.bg/bg/request/sell и на националния телефон 0800 111 66, 

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5