Меню
Затвори
Оперативният директор на Агрион, Николай Минев, стана Агробизнесмен на България
04.11.2020 г.

Оперативният директор на Агрион, Николай Минев, стана Агробизнесмен на България

Призът на авторитетното земеделско издание в. „Български фермер“ бе връчен на стилна церемония в НДК,от зам-министъра на земеделието Янко Иванов.

Министърът на земеделието Десислава Танева се отправи виртуален поздравителен адрес.

„Приемам тази награда и от името на младото поколение български фермери, което ще бъде следващата вълна в българското земеделие. Смело мога да кажа, че "Агрион" днес е най-разпознаваемият земеделски бранд в страната. За мен успешната формула в земеделието е комбинацията от новите технологии с опита и добрия търговски нюх. Искам да завърша с благодарност към нашите акционери за доверието, което имат в нас като ръководство, с благодарност към всеки един служител от "Агрион" и "Агримарт" за подкрепата и всеотдайната работа през годините", добави Минев.

Той благодари и на семейството си за подкрепата, която му дава сили да продължи да развива успешно земеделския бизнес на „Агрион“.

Земеделското производство на „Агрион“ е част от усилията на компанията да се грижи за земята като добър стопанин. Освен че помага на земеделците да разширяват своите стопанства, „Агрион“ отглежда и собствени насаждения.

Компанията развива модерно земеделие върху 50 000 дка в района около Долна Митрополия, където има и собствена модерна зърнобаза.

Отличието идва заради добрите резултати и иновациите, които дружеството внедрява в своята дейност.

В „Агримарт“ ръчните операции са сведени до минимум по пътя на зърното от полето до силозите. На полето тракторите ги води автопилот, който движи машината в точни линии до 2 см, без да застъпва вече обработените площи. Цялата информация се зарежда в софтуер за прецизно земеделие, който следи всички полски операции и състояние на машините. Реколтата се наблюдава с високотехнологичен дрон. Летящата машина самолетен тип, е от клас, който се използва и от НАСА, помага за заснемането и обследването на парцелите в точни граници.

„Агрион“ е сред първите български компании, които въвеждат европейски стандарти за управление на поземлената собственост. Това е и най-познатата марка в сектора.

Всеки втори притежател на поземлени имоти разпознава името "Агрион", а над 75% от продавачите посочват именно „Агрион“ като предпочитан партньор при сделка. При арендаторите процентът е подобен – над половината посочват, че биха предпочели услугите на „Агрион, сочи последното маркетингово проучване.

„Агрион“ предлага пълния набор от услуги за собственици на поземлени имоти и земеделските производители - покупко-продажби на земеделска земя, замени, отдаване под наем и аренда, кредитиране, лизинг на земя и др. Усилията на дружеството са насочени към ефективно използване на земята, така че тя да носи доходи както на земеделските стопани, така и на собствениците.

През 2019 година „Агрион“ грабна и голямата награда на КРИБ за „Растеж“.

Повече за наградата виж тук

Видео – виж тук

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5