Меню
Затвори
Агрион отдава земя чрез търгове с тайно наддаване
25.03.2019 г.

Агрион отдава земя чрез търгове с тайно наддаване

Земеделските производители сами определят нивата на рентите на конкурентен принцип

„Агрион“, лидер в управлението на земеделските земи, отново организира тайни търгове за отдаване под наем и аренда на земи от портфолиото си. Дружеството е първото в България, което въведе иновативния и справедлив метод за определяне на рентните нива.

Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници в аукционите. Няма скрити клаузи и устни договорки и никой не се ползва с преимущество. За победител в наддаването се избира тази участник, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.

Така, на практика, конкуренцията между фермерите и желанието им да наемат добри парцели ще определят рентните нива, вместо дружеството еднолично да ги налага при пряко договаряне, каквато е масовата практика в сектора. Пълните условия на търговете може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/services/rental. Заявките за участие в аукционите се приемат в офисите на компанията в цялата страна. Компанията е предвидила и опция документите за участие в търговете да се изпращат по куриер.

Провеждането на аукционите позволява на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит в земеделието. Това е изключителна възможност за млади фермери и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя.

Организирането на търгове дава възможност на всички участници на пазара да наемат качествена земя и да бъдат по-конкурентноспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони. Очакванията са чрез аукционите начинаещи фермери и по-малки арендатори да успеят да разместят позициите на големите играчи в част от най-привлекателните землища.

С всяка изминала година участниците в търговете стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива чрез аукциони е най-честно и прозрачно. Интересът към търговете е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират „Агрион“ за партньор и наемат нашите земи.

Социологическо проучване за нагласите на арендаторите показва, че над 50% от анкетираните посочват именно „Агрион“ като компания, чиито услуги биха ползвали. Земеделското дружество е категорично най-разпознаваемият бранд и се ползва с най-голямо доверие сред наемателите на земя. „Агрион“ е единствената марка, която успява да генерира значим дял спонтанна и подпомогната запознатост. Общо над 60% от запитаните са посещавали офис на „Агрион“.

Всички заинтересовани от финансиране и наемане на земеделска земя, могат да получат безплатни консултации и съвети във всеки един от офисите на „Агрион“.

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5