Меню
Затвори
Агрион стартира традиционната си кампания по покупка на земя
19.01.2021 г.

Агрион стартира традиционната си кампания по покупка на земя

По традиция в началото на новата година, много собственици решават да продадат земята си и започват да търсят оценка от специализирани дружества.

Според експертите на „Агрион“ продажбата на земя през януари гарантира най-добрата сделка за собствениците.

Основната причина е, че в момента цените на земята са относително стабилни, но нова може да се промени заради задълбочаващата се криза в следствие на COVID пандемията, сушата в някои райони на страната, както и проблемите с напояването на земеделските площи.

Това прави пазара непредсказуем, което от своя страна означава, че търсите ли сделка, сега е моментът да намерите купувач за своите имоти.

Ако сте решили да продавате или просто да разберете цената на земята си, можете да направите това в секцията http://www.agrion.bg/bg/request/sell, без това да ви струва нищо.

С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си

Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни.

Компанията прилага индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантира прозрачна и адекватна цена. За разлика от други дружества, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Проучвания на „Агрион“ сочат, че най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено след коледните и новогодишните празници.

Друга основна причина, за сделките със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на „Агрион“.

Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.

„Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.

През миналата година компанията грабна приза на в. Български фермер „Агробизнесмен на годината“, а през 2019 година бе отличена с приза за растеж на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5