Меню
Затвори
Агрион с пакет от финансови услуги в помощ на фермерите
06.07.2021 г.

Агрион с пакет от финансови услуги в помощ на фермерите

Нов финансов пакет, в помощ  на земеделците, разработи „Агрион“

Нов финансов пакет, в помощ  на земеделците, разработи най-голямата компания за управление на поземлена собственост, „Агрион“. Така се надяваме да помогнем на фермерите да преодолеят по-лесно негативният ефект от пандемията и да им даде рамо в разгара на активния селскостопански сезон. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече изгодно.

Дъщерното дружество на компанията „Агрион финанс“ предлага нови, по-изгодни условия за най-популярният си продукт – лизинг на земя. Отпускането му става при максимално облекчена процедура и значително съкратени срокове, което го прави предпочитан партньор пред други кредитни институции.

Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ е лизингът на земя. Дружеството предлага финансиране до 100%, при това – без самоучастие. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя. Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.
За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често не могат да отговорят на високите изисквания на другите кредитни институции.

Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя е имал нужда от допълнително финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили кредит. 

Пълната информация за продуктите на „Агрион финанс“ можете да откриете на https://www.agrion.bg/bg/finance/ или на националния телефон 0800 111 66.

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5