Наемете плодородна земяПодайте оферта
Меню
Затвори
Безконтролното наливане на пари в земя може да доведе до загуба
24.04.2023 г.

Безконтролното наливане на пари в земя може да доведе до загуба

Безконтролното наливане на пари в земя може да доведе до загуба. За това предупреждава изпълнителният директор на „Агрион“ Анатоли Георгиев в интервю за в. 24 часа.

Според него земята е актив убежище и е нормално в неспокойни времена – война, пандемия, висока инфлация, цената й да върви нагоре. Това обаче важи за добрата земя, тази, която дава продукти за нашата трапеза. Рязкото поскъпване на терени, които очевидно не са годни за производство е спекулация, която цели бърза печалба, твърди директорът на Агрион.

Най-голямото търсене на земя е в райони с условия за активно земеделско производство – най-вече Добруджа, части от Северна и Южна България. Но земята, която се предлага на пазара, постепенно намалява. Доста компании, като „Агрион“, изградиха сериозно портфолио от земеделска земя, която и в момента се отдава под наем и се обработва. Много хора ни се довериха през последните години и ни продадоха земята си, защото знаят, че в нашите ръце тя ще се използа за производство, а няма да пустее. Въпреки всичко все още има собственици, които не знаят или не се интересуват от това, че имат „спящ“ актив, който може да им доходност в момент, в който им трябва, допълва Анатоли Георгиев.

 

Цялото интервю може да откриете на https://www.24chasa.bg/mneniya/article/14296258

 

 

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5