Стипендиант на „Агрион“ чупи рекорди в плуването

Стипендиантът на "Агрион" Йосиф Миладинов класира България на финал за първи път от 33 години

Стипендиантът на „Агрион“ Йосиф Миладинов счупи всички национални рекорди на Олимпиадата в Токио. Младият плувец завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай в олимпийския си дебют. 18-годишният българин, който беше най-младият от родните спортисти в японската столица, даде време от 51.49 секунди. 
Това беше първи финал за български плувец в историята при мъжете от такъв форум и първи за родината ни от Сеул 1988 година, когато Таня Богомилова печели олимпийската титла на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева е втора на 100 метра бруст и трета на 200 метра бруст.
Миладинов стана стипендиант на най-голямата компания за управление не замеделски активи „Агрион“ през миналата година, като част от наградата му „Спортист на годината“ в града под тепетата. 
Тази помощ дойде в изключително важен момент, когато трябва да тренираме за най-голямото професионално предизвикатество пред Йосиф – Олимпиадата в Токио“, сподели тогава баща му Милен Миладинов.
Семейството в момента живее в Швейцария, младият ни плувец няма спонсори и разчита само на спестяванията на фамилията, за да се готви за Игрите.
Призьорът на „Агрион“ е един от най-блестящите таланти на България в плуването. Едва 16-годишен, той е първият българин с плуване на 100 метра бътерфлай за под 52 сек. - 51,91 сек.
Йосиф Миладинов е роден в Пловдив, а първата му треньорка е Славяна Раденкова в местния ЖПК "Младост 91". После продължава при първия българин, плувал на европейски финал - Стефан Георгиев. През есента на 2014 г. семейството му се мести в германския град Ерфурт. "Там продължих да печеля състезания и разбрах, че наистина съм добър. Все пак в България живеят 7 милиона души, а в Германия - 70 милиона. Това е нещо ново, чувството е съвсем различно" – споделя младият плувен талант.
През последната година Миладинов живее в северния швейцарски град Устер и плува за един от най-добрите тимове в страната - "Вализелен". Тренира под ръководството на изтъкнатия специалист Жерар Мьорланд в групата на спринтьорите.
Фирмената философия на „Агрион“ споделя общите ценности между бизнеса и спорта -  лидерство, постоянство и упоритост. Благодарение на тях, компанията се доказа като безспорен лидер на пазара на земеделски земи