Меню
Затвори
Продажбата на земя през януари е най-изгодна
18.01.2022 г.

Продажбата на земя през януари е най-изгодна

Безплатна оценка на ниви предлага „Агрион“

Продажбата на земя през януари гарантира най-добрата сделка за собствениците. Основната причина е,  че много от тях решават да извадят на пазара свои терени, за да запълнят опразнените си джобове след празниците.

В същото време обаче основни играчи на пазара на земеделска земя в България се въздържат от покупка, заради задълбочаващата се криза в следствие на Ковид пандемията.

Това прави пазара непредсказуем, което от своя страна означава, че търсите ли сделка, сега е моментът да намерите купувач за своите имоти.

Опасенията са, че е възможно цените на земеделските имоти да продължат да падат, въпреки процеса на ваксиниране.

Все още не може да се изчислят напълно какви ще са последствията от пандемията, а и от все по-проблемното положение с питейната и поливна вода в родината.

Ако сте решили да продавате или просто да разберете цената на земята си, можете  да направите това на сайта на „Агрион“, без това да ви струва нищо или да се обадите на националния телефон 0800 111 66.

С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си. Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни.
Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена.

За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено след коледните и новогодишните празници.  Според пазарни проучвания, голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват пред банките за кредити, където процедурата е тежка, тромава и изисква обикалянето на различни институции. 

Друга основна причина, за сделките със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на Агрион.

Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.

„Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5