Оперативният директор на „Агрион“, Николай Минев, стана „Агробизнесмен на България“

Призът на авторитетното земеделско издание в. „Български фермер“ бе връчен на стилна церемония в НДК,от зам-министъра на земеделието Янко Иванов.

Министърът на земеделието Десислава Танева се отправи виртуален поздравителен адрес. 
„Приемам тази награда и от името на младото поколение български фермери, което ще бъде следващата вълна в българското земеделие. Смело мога да кажа, че "Агрион" днес е най-разпознаваемият земеделски бранд в страната. За мен успешната формула в земеделието е комбинацията от новите технологии с опита и добрия търговски нюх. Искам да завърша с благодарност към нашите акционери за доверието, което имат в нас като ръководство, с благодарност към всеки един служител от "Агрион" и "Агримарт" за подкрепата и всеотдайната работа през годините", добави Минев.
Той благодари и на семейството си за подкрепата, която му дава сили да продължи да развива успешно земеделския бизнес на „Агрион“.
 
Земеделското производство на „Агрион“ е част от усилията на компанията да се грижи за земята като добър стопанин. Освен че помага на земеделците да разширяват своите стопанства, „Агрион“ отглежда и собствени насаждения.
Компанията развива модерно земеделие върху 50 000 дка в района около Долна Митрополия, където има и собствена модерна зърнобаза. 

Отличието идва заради добрите резултати и иновациите, които дружеството внедрява в своята дейност. 

В „Агримарт“ ръчните операции са сведени до минимум по пътя на зърното от полето до силозите. На полето тракторите ги води автопилот, който движи машината в точни линии до 2 см, без да застъпва вече обработените площи. Цялата информация се зарежда в софтуер за прецизно земеделие, който следи всички полски операции и състояние на машините. Реколтата се наблюдава с високотехнологичен дрон. Летящата машина самолетен тип, е от клас, който се използва и от НАСА, помага за заснемането и обследването на парцелите в точни граници.

„Агрион“ е сред първите български компании, които въвеждат европейски стандарти за управление на поземлената собственост. Това е и най-познатата марка в сектора. 

Всеки втори притежател на поземлени имоти разпознава името "Агрион", а над 75% от продавачите посочват именно „Агрион“ като предпочитан партньор при сделка. При арендаторите процентът е подобен – над половината посочват, че биха предпочели услугите на „Агрион, сочи последното маркетингово проучване.
„Агрион“ предлага пълния набор от услуги за собственици на поземлени имоти и земеделските производители - покупко-продажби на земеделска земя, замени, отдаване под наем и аренда, кредитиране, лизинг на земя и др. Усилията на дружеството са насочени към ефективно използване на земята, така че тя да носи доходи както на земеделските стопани, така и на собствениците.

През 2019 година „Агрион“ грабна и голямата награда на КРИБ за „Растеж“.

Повече за наградата виж тук
 
Видео – виж тук