Меню
Затвори
Продажбата на земя през януари е най-изгодна
18.01.2023 г.

Продажбата на земя през януари е най-изгодна

Продажбата на земя през януари гарантира най-добрата сделка за собствениците. Това твърдят експерти в недвижимите имоти.
Основната причина е, на пазара все още няма голямо предлагане, а съществува голямо търсене

В същото време обаче основни играчи на пазара на земеделска земя в България се въздържат от покупка, заради задълбочаващата се икономическа криза и очакваната суша след горещата зима.Това прави пазара непредсказуем, което от своя страна означава, че търсите ли сделка, сега е моментът да намерите купувач за своите имоти.
Опасенията са, че е възможно цените на земеделските имоти да продължат да падат.
Ако сте решили да продавате или просто да разберете цената на земята си, можете да направите това на нашия сайт, без това да ви струва нищо.

Често собствениците подценяват, че имат един готов актив, от който могат да спечелят и това е наследствената земеделска земя. С безплатните оценки искаме да им помогнем да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.
Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено след коледните и новогодишните празници. Според тях, голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват пред банките за кредити, където процедурата е тежка, тромава и изисква обикалянето на различни институции.

Друга основна причина, за сделките със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на Агрион.

Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.

„Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.

 

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5