„Агрион“ връчи земеделски Оскар

Наградата получи Мария Николова

„Агрион“ връчи награда на един от най-добрите фермери на Тракия Мария Николова. Призът в конкурса на в. Марица  бе връчен от оперативният директор на „Агрион“ и Агробизнесмен на 2020 година, Николай Минев.

Като фермер и земеделец поздравявам всички наградени, които с труда, иновациите и амбициите си, показват, че дори и в настоящите условия, земеделието е устойчив бизнес, който успява да оцелява дори в най-тежката ситуация.Искам да ви уверя, че „Агрион“ ще продължи да бъде коректен партньор на българските земеделци – както с финансовите услуги, които предлагаме, така и с прозрачните и честни условия за наемане на земя, заяви Минев при връчването на наградата.

Мария Николова е представител на младото поколение фермери, което прилага иновативни технологии в работата си. Заедно със съпруга си, тя управлява образцова оранжерия край Цалапица, където се отглеждат семена и зеленчуци по най-високите световни стандарти.

Поради тази причина всяка година студенти от Южна Африка стажуват в нейната ферма и трупат опит. Мария и съпруга й са дистрибутори на холандския производител на семена Енза Заден.