„Агрион“ връчи стипендия на най-проспериращия млад спортист на Пловдив, Йосиф Миладинов

Лидерът в сделките със земя, „Агрион“, връчи „чек“ за годишна стипендия на един от най-проспериращите пловдивски млади таланти – Йосиф Миладинов.

Лидерът в сделките със земя, „Агрион“, връчи „чек“ за годишна стипендия на един от най-проспериращите пловдивски млади таланти – Йосиф Миладинов.

Церемонията беше част от наградите „Спортист на годината“ на града под тепетата, който традиционно се избира с анкета от общината. Наградата на „Агрион“ връчи нейният производствен директор Николай Минев.

„Бизнесът и спортът винаги са споделяли общи ценности – лидерство, постоянство и упоритост. Това е основата и на нашата фирмена философия в Агрион, благодарение на която за пет години се доказахме като лидер на пазара на земеделски земи Пловдив винаги е бил спортното сърце на България. Надали трябва да припомням, но тук е най-старото спортно училище в страната ни. Горд съм, че благодарение на „Агрион“ този млад талант ще остане в нашия град, ще постига нови постижения, дори рекорди, надявам се също толкова вечни като рекордът на нашата съгражданка Стефка Костадинова“, заяви Николай Минев пред пълната зала „Колодрума“.

Призьорът на „Агрион“ е един от най-блестящите таланти на България в плуването. Едва 16-годишен, той е първият българин с плуване на 100 метра бътерфлай за под 52 сек. - 51,91 сек.

Миладинов спечели олимпийска квота за Токио, а сред наградите си има трето и четвърто място на Световно първенство по плуване за юноши в  Будапеща, Унгария., както и сребърен медал на 100 метра бътерфлай на Европейско първенство за юноши в Казан, Русия.

Йосиф бе класиран на второ място в класацията „Спортист на годината на Пловдив“. Победител в надпреварата стана състезателят по кану каяк Ангел Кодинов, а призът му бе връчен от кмета на града Здравко Димитров.