Меню
Затвори
Агрион с нови, по-добри условия за финансиране на земеделците
15.02.2021 г.

Агрион с нови, по-добри условия за финансиране на земеделците

Нови, по-добри условия за финансово подпомагане на земеделците разработи лидерът в управлението на поземлена собственост, „Агрион“, чрез финансовото си подразделение, „Агрион Финанс“.

Целта е да се подпомогнат фермерите да преодолеят по-лесно комбинирания негативен ефект от пандемията и от лошата реколта по места в страната.

Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ – лизингът на земя – вече ще се отпуска по-бързо и при по-изгодни условия, което затвърждава компанията като предпочитан партньор пред други кредитни институции.
Една от промените е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции онлайн, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Като национално отговорна компания, целта на „Агрион“ винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова нашият пакет цели да да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече по-изгодно.
Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ е лизингът на земя. Дружеството предлага финансиране до 100%, при това – без самоучастие. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Оценката на имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно преминава на погасяване на лизинговите вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е изцяло индивидуален, в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя. Фермерите могат да изберат на колко вноски да изплащат лизинга си, както и в кои периоди да се случва това. Възможността да съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди, е една от най-важните причини за земеделците да предпочетат лизинга от Агрион Финанс. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.


Едно от сериозните предимства на компанията, е че не се изисква прехвърляне на сметки. Повечето финансови институции имат изрични изисквания паричните потоци да минават през тях, в случай на отпускане на лизинг.
Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя има нужда от допълнително финансиране годишно, а над 200 хиляди души теглят кредит за същия период. 

Пълната информация за продуктите на „Агрион финанс“ можете да откриете на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/finance/ или на безплатния национален телефон 0800 111 66.

Контакти

Можете да направите запитване директно към нашия централен офис, по телефон или имейл

Вижте всички брокери
Безплатен телефон
0800 111 66
Имейл
office@agrion.bg
Централен офис
Пловдив, бул. Дунав 5