Учредиха специална земеделска пенсия

Компанията за управление на земя Агрион учреди специална земеделска пенсия. В периода 1 април – 30 юни фирмата организира томбола, в която собствениците на земя, посетили един от офисите й, могат да спечелят награда. Трима души ще получават допълнително към доходите си по една от тези земеделски пенсии, изчислени от експертите, всеки месец в следващите 3 години. Десет човека ще увеличат постъпленията си за 1 година, други 10 – за 6 месеца. Освен това Агрион ще раздаде 500 ваучера за пазаруване в търговска верига. Победителите ще бъдат изтеглени на 1 юли 2016 г. В томболата могат да участват всички собственици на земя, независимо колко е голяма и къде се намира, които са попълнили заявление за участие в някои от офисите на фирмата. 
Наблюденията на Агрион показват, че голяма част от собствениците са хора над 55 години, които живеят в големите градове и над 100 км разстояние от земята. Така на практика те са в ситуация, в която не знаят нито колко струва земята им, нито използват този свой актив ефективно заради ниската й доходност, трудностите при управлението й, както и отдалечеността. Почти никой не обработва самостоятелно земята си, а всеки пети я е оставил да пустее, показват още данните на компанията. 
С новата ни томбола искаме да гарантираме на собствениците на ниви сигурен доход за един по-дълъг период. С нашите услуги обаче те вече могат да управляват и най-вече да печелят от активите си дори от разстояние, без да е нужно да въвличат роднини. Надяваме се с професионалната си верига от офиси и познания за пазара да повишим  активността  по отношение на сделките със земя”,  допълниха експертите на Агрион. Силната раздробеност на земеделските активи между много наследници е причина и за увеличаване на запитванията за реализация само на идеални части от имоти или за проучване на възможностите за доброволна или съдебна делба, отчитат още от българското дружество. „Клиентите често идват със запитвания за по-малки парцели и дали могат да продадат земята си, когато е собственост на много наследници. Изповядвали сме сделки и с по 30 наследници. Нашата работа е да им предложим най-ефективния вариант, така че лесно и бързо да спечелят от нивите си”, разказват експертите.
Подробности за новата лятна томбола на Агрион и земеделската пенсия може да намерите във всички офиси на компанията в цялата страна.