Купуваме земеделска земя в София

Според официалните данни на Министерство на земеделието, храните и горите средният размер на земеделските имоти у нас е едва 6 дка., което е най-ниското ниво в ЕС. Общата площ със селскостопанско предназначение е в страната ни е около 52 млн. дка, но тя е раздробена на близо 20 млн. парчета., с над 3 млн. собственици.

Според проучване на Агрион, най-често собствениците на земеделски земи живеят в София или другите големи градове. Терените им, обаче , са им в отдалечени райони, често над 100 км разстояние от местоживеенето им, а парцелите са раздробени на малки части от наследници. Голяма част от притежателите на земеделска земя София имат други професии и нямат интерес и желание да се занимават със земеделие.

По-голямата част от хората в столицата отдават земите си на местни земеделци срещу символични суми, дават ги за ползване на роднини или ги остават да пустеят. На практика собствениците не печелят по никакъв начин от земите си или доходите от земеделска земя са символични. Поради тази причина все повече притежатели на терени се обръщат към компанията за професионално управление на поземлени активи Агрион. Дружеството е най-разпознаваемия земеделски бранд в страната и се ползва с доверието на хиляди собственици. Компанията се е доказала като доверен и лоялен партньор. Нашите експерти в офисите в София, които се намират в кварталите Младост и Люлин, са готови да ви съдействат безплатно с търговски и юридически консултации. Служителите на Агрион могат да направят безплатна оценка на поземлените ви активи и да ви съдействат с подготовката на необходимата документация за продажба или отдаване под наем. Това спестява време и пари на собствениците, които често нямат време и желание да се занимават със своите земеделски земи. Същата информация е достъпна и на сайта на Агрион, където желаещите могат да направят онлайн заявка за безплатна оценка на земята или за продажба.