„Агрион Финанс” представя кредитните си продукти на БАТА АГРО 2017

За поредна година Агрион се включи в Международното селскостопанско изложение БАТА АГРО, което се провежда от 16-ти до 19-ти май на летището в Стара Загора. Компанията представи финансовите си продукти за фермери. Земеделците все по-често търсят алтернативи в лицето на специализираните кредитни дружества като търсят атрактивни финансови условия и за покупка на земеделска земя. 
Представителите на агробизнеса коментираха, че бавните и трудни процедури през голяма финансираща институция ограничават възможностите за развитие на земеделски проекти. Затова и кредитните продукти на „Агрион Финанс” се отпускат по улеснена процедура и изискват много по-малко документи. Дружеството няма лимит на отпуснатите средства. Кредитите на „Агрион Финанс” започват от 10 000 лв., но имат клиенти, получили и над 2 млн. лв. Компанията финансира дори покупката на цели земеделски стопанства. Но кредитите са подходящи и за средните и по-дребни земеделци, които не могат да покрият сложните изисквания на големите финансови институции или нямат необходимата кредитна история. 
При универсалния ипотечен кредит от „Агрион Финанс” финансирането покрива до 80% от цената на земята. При лизинга за покупка на земя процентът достига дори 100. Това е най-високият процент финансиране на пазара на земеделски кредити в момента. За фермера  означава, че ако си е харесал даден парцел и договорената от него сума по сделката съвпадне с оценката на дружеството – компанията я купува вместо него, а клиентът започва да я изплаща на части. 
Прогнозите на „Агрион Финанс” са за увеличаване на търсенето на земеделски кредити в по-кратки срокове. Наблюденията на дружеството са, че фермерите изплащат задълженията си редовно. За година на пазара вече имат клиенти с изцяло изплатен първи кредит и редовно обслужван втори. Компанията е  реализирала сделки за финансиране във всички земеделски общини.