Агрион организира търгове за продажба на земя в цялата страна

Компанията за управление на земеделски активи Агрион пусна нова услуга. В първото тримесечие на годината ще организира търгове за реализирането на земеделска земя, поверена й за управление от нейни партньори. Търговете ще се проведат  в офисите на Агрион в цялата страна. “Това е уникална възможност за българския пазар и най-вече за тези, които активно се занимават със земеделие, искат да разширят капацитета на стопанствата си и за онези, които имат желание да инвестират в подобен актив. Радваме се, че с развитието на компанията, спечелихме доверието на голям брой партньори”, коментираха от мениджмънта на българското дружество.

Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични компании в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. откри официално верига от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки. През 2015 г. 98 % от земята, която управлява дружеството, е отдадена под аренда и се стопанисва. „Една от основните ни цели е да работим за окрупняването на земеделската земя – големият брой малки парцели оскъпява тяхната обработка и стопанисване и е една от най-сериозните пречки за повишаване на добавената стойност и производството в сектора.  Сега с организирането на търгове целим да подкрепим фермерите, които да окрупнят стопанствата си с добра земя на наистина добра цена. Предложените земи са атрактивни и за тези, които искат да инвестират в земеделска земя. Процедурите са напълно прозрачни на принципа на търговете на частните съдебни изпълнители”, коментираха от Агрион.

Подобна мащабна инициатива се прави за първи път у нас. На сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат всички предложения и да се изтегли необходимата документация за участие. Търговете трябва да приключат в рамките на първото тримесечие.